ARTIKEL – Prins Clausbrug

ARTIKEL – Prins Clausbrug

ARTIKEL – Bij Hillebrand wordt er hard gewerkt aan de 120 meter lange Prins Clausbrug, die vanaf volgende zomer Stadswerven moet verbinden met de binnenstad van Dordrecht. Het project, naar het ontwerp van architect René van Zuuk, vormt voornamelijk qua afmeting een grote uitdaging. Het ontwerp is enorm lang, groot én zwaar. Bovendien loopt de hele constructie taps toe. De brug krijgt een 30 meter hoge mast van 350 ton, die als contragewicht zal dienen om de 46 meter lange brugklep (de ‘val’) open te zetten.

Enkele weken geleden werden de pijlers van de brug geplaatst. Dit voorjaar zal de volgende constructie op een binnenvaartschip gehesen worden om naar Dordrecht te gaan en dat gebeurt in twee etappes:

✅ Eerst gaan de twee losse brugdelen vanuit Middelburg op transport naar de stad waar ze met drijvende bokken op hun plek gehesen worden om vervolgens aan elkaar te worden gelast. 

✅ Een paar weken later volgen de pyloon en de val vanuit onze werkplaats in Vlissingen. In de zomer van 2021 volgt de officiële opening! Wij kijken er alvast naar uit!👷‍♂️👍💥

Meer lezen over deze iconisch fiets- en voetgangersbrug? Klik dan HIER.


TERUG


blank

MEER NIEUWS

DELICAAT LASWERK - Focus 30

12-11-2020 | DELICAAT LASWERK - Focus 30

DELICAAT LASWERK - Het vakblad GWW publiceerde een artikel rond de nieuwe Focus 30 kraan voor Mammoet. We konden onze kw…

ARTIKEL - JUMBO

09-11-2020 | ARTIKEL - JUMBO

ARTIKEL 📖 - In opdracht van Somerset Capital Partners bouwt ASK Romein een E-Fulfilment Center (EFC) voor Jumbo Super…

MAN OF STEEL – Jurg Stahl

06-11-2020 | MAN OF STEEL – Jurg Stahl

MAN OF STEEL – Bij ASK Romein waarderen we onze mannen en vrouwen van staal en zetten we hen graag in de kijker. O…

  CORONAVIRUS

> LEES HIER DE RICHTLIJNEN