MAN OF STEEL – Jurg Stahl

MAN OF STEEL – Jurg Stahl

MAN OF STEEL – Bij ASK Romein waarderen we onze mannen en vrouwen van staal en zetten we hen graag in de kijker. Ontmoet Jurg Stahl aka Mr. Steel, registerconstructeur. “Het werken met staalconstructies is mij met de paplepel ingegeven door mijn vader, hij was constructiebankwerker en monteur van staalconstructies. Als we thuis verbouwden, kwam er altijd staal aan te pas en maakten we zelf de constructies. En tijdens de vakanties werkte ik zowel in de werkplaats als op locaties bij een staalbedrijf.

• Meest coole aspect van mijn job? Meewerken aan bijzondere constructies. Uitdokteren hoe we moeilijke complexe verbindingen voldoende sterk, eenvoudig en kostenbewust kunnen maken en monteren.   

• Op welke realisatie ben ik het meest trots? Op de Hoftoren in Den Haag. We hebben een belangrijke fout uit de hoofdberekening gehaald terwijl die al helemaal was goedgekeurd. We hebben dan oplossingen voorgesteld zodat het staal gemakkelijker te bewerken was én het geheel toch sterker werd. Het grootste deel van de constructie moest op het dak van het gebouw worden gebouwd. Het gebouw was totaal ongeveer 142 meter hoog en de montage van het staal op het dak was nog eens 56 meter hoog, dus de mensen die het moesten monteren hadden maar beter geen last van hoogtevrees…;-) Ik ben ook heel trots op Heliostaat in het Maankwartier in Heerlen. Dat is een toren waarvan het bovenste gedeelte kan draaien om de tijd aan te geven en gebouwd is in de oude stijl. Als de toren draait, wordt de parkeerkelder door middel van een grote spiegel verlicht door zonlicht. Zeer fascinerend vind ik dat!


TERUG


blank

MEER NIEUWS

NIEUW PROJECT – Access World

05-11-2020 | NIEUW PROJECT – Access World

NIEUW PROJECT – Access World investeert in drie nieuwe opslaghallen met een totale oppervlakte van 25.000 vierkant…

OPLEVERING - Flyinggroup

03-11-2020 | OPLEVERING - Flyinggroup

OPLEVERING PROJECT ✈ Het nieuwe en volledig energieneutraal hoofdkwartier van FLYING GROUP werd opgeleverd! Wij mochte…

STEUN AAN DE VOEDSELBANKEN

03-11-2020 | STEUN AAN DE VOEDSELBANKEN

STEUN AAN DE VOEDSELBANKEN – Onze mensen van Hillebrand bouwen samen met Dura Vermeer volop aan de Prins Clausbrug…

  CORONAVIRUS

> LEES HIER DE RICHTLIJNEN