ARTIKELS 📖 – Heijmans-Hillebrand: een topcombinatie!

ARTIKELS 📖 – Heijmans-Hillebrand: een topcombinatie!

Het magazine GWW Nederland publiceerde in de laatste editie twee artikels die het mooie werk van Hillebrand, in samenwerking met Heijmans, prachtig belichten.

Zo vervingen we in opdracht van de provincie Noord-Holland de Wilhelminasluis in Zaandam. Er staat nu een nieuwe, langere, diepere en moderne schutsluis voor beroeps- en recreatievaart. “Het meest complexe hierbij was het inpassen van de aandrijving in de heel erg beperkte ruimte in de kelder, omdat de kelder niet groter is geworden dan voor de renovatie, maar de normen van de aandrijving wel werden verzwaard, was het een hele uitdaging om dit passend te maken. Maar het is ons gelukt een zo slank mogelijke aandrijving te fabriceren en Heijmans, op zijn beurt heeft de dunne betonwanden van de kelder gerealiseerd”, vertelt Martijn Kuzee, projectleider bij Hillebrand.

In de provincie Zuid-Holland staat dan weer de Steekterbrug op het programma. De nieuwe ‘state-of-the-art’ brug moet breder worden en de infra op de brug moet meer capaciteit krijgen. Bouwcombinatie Heijmans-Hillebrand werd door de provincie Zuid-Holland, na een uitgebreid en pittig assessment, op onpartijdige wijze gekozen om de concretiseringsfase mee te doorlopen. Harm Wattel, onze commercieel manager bij Hillebrand, vertelt er in het artikel meer over. “We hebben het hier over een basculebrug, elektromechanisch aangedreven, middels een Panamawiel krukaandrijving. Een kolfje naar onze hand, dit sluit naadloos aan bij onze core business. Een paar jaar geleden nog hebben we de Amaliabrug gebouwd, eenzelfde type. Overigens was dat in dezelfde bouwcombinatie en ook nog eens in opdracht van de provincie Zuid-Holland. Hoe mooi is het dan dat we weer met elkaar mogen samenwerken, binnen deze unieke werkwijze.”


TERUG


blank

MEER NIEUWS

WE NEED YOUR VOTE!

14-09-2020 | WE NEED YOUR VOTE!

WE NEED YOUR VOTE! – Zoals je al eerder kon lezen nemen we met ASK Romein deel aan de 2020 Tekla Developer Awards …

DUBBEL ZO GROOT - Intervest Offices & Warehouses

11-09-2020 | DUBBEL ZO GROOT - Intervest Offices & Warehouses

DUBBEL ZO GROOT – Voor onze opdrachtgever Intervest Offices & Warehouses bouwden wij een built-to-suit distrib…

Een nieuw logistiek magazijn voor Transport Martens!

09-09-2020 | Een nieuw logistiek magazijn voor Transport Martens!

Transport Martens in Turnhout vroeg ons om een nieuw logistiek magazijn te bouwen van 8.000 vierkante meter met een laad…

  CORONAVIRUS

> LEES HIER DE RICHTLIJNEN